Pan flüt üstadı Gheorghe Zamfir, Türkiye’ye geliyor!

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Dünya’da adı bir enstrümanla birlikte anılan nadir sanatçılardan biri olan pan flüt ustası Gheorghe Zamfir, Orhun Yachting, Tourism, Organization tarafından gerçekleştirilen konserleri ile Türkiye’yi büyülemeye geliyor.

Üflediği her notası ayrı bir sevinç ve hüzün taşıyan, pan flüte can veren Gheorghe Zamfir, 6 Romen müzisyen, Aydın Yavaş ve 8 Türk müzisyenden oluşan 14 kişilik orkestrası ile vereceği 4 konserle müzikseverlerle buluşacak.

Mitolojik tarifiyle “Tanrının Enstrümanını Yeniden Canlandıran” adam olarak da onurlandırılan Zamfir, turne kapsamında 31 Ağustos 2012-Bodrum Kalesi, 01 Eylül 2012-İzmir Ekonomi Üniversitesi Konser salonu, 02 Eylül 2012-Bursa Açıkhava Tiyatrosu ve 04 Eylül 2012-Antalya Konyaaltı Açıkhava tiyatrosunda konserler verecek.

20. yüzyılın En Popüler Besteci ve Sanatçısı

Müzik hayatına 14 yaşında flüt çalarak başlayan Romanya doğumlu sanatçı, pan flütte dudak hâkimiyeti ile dikkati çekerken, Romen tarzı pan flüt’ü geliştirip ve 20 borulu sistemi 30’a çıkartarak, pan flüte kendi imzasını attı. Deneyciliğe karşı duyduğu doymak bilmeyen aşkı “Benim için en önemli olan şey, yaratıcılıktır” cümlesiyle özetleyen Gheorghe Zamfir, Fransa’da “Chevalier des Arts et Lettres de France” ve “20. yüzyılın En Popüler Besteci ve Sanatçısı” ünvanını da elinde bulunduruyor.

Farklı müzikal dünyalar arasında bir köprüye benzetilen repertuarında; çingene müziğine, ana vatanı Romanya’nın folkloruna duyduğu sevgiye her zaman yer verirken, bunları Puccini, Verdi, Mozart, Schubert gibi bestecilerin eserleriyle bir arada çalarak çok etkileyici performanslar sergiliyor.

200’den fazla albüm, 600 milyondan fazla albüm satışı ile sayısız ödüllerinin arasına 90 altın ve platin albüm ödülü de katan “Pan Flütün Kralı” Zamfir’in popüler müzikteki yolculuğu, film müzikleriyle devam ediyor.

Kill Bill ve Anadolu Ateşi Troya’da “Zamfir” melodileri…

Avustralya filmi Picnic at Hanging Rock için yaptığı müzik ile film müziği alanına da giren sanatçı, daha sonra Sergio Leone’nin 1984 yapımı ünlü filmi Once Upon a Time in America, aynı yıl Karate Kid ve en son olarak Tarantino yapımı Kill Bill Vol. 1 için yaptığı müzik ve pan flüt yorumu ile dünya çapında üne kavuştu. Ayrıca Türkiye’nin dünyaca ünlü dans topluluğu “Anadolu Ateşi” nin ikinci projesi olan “Troya” nın sahne müziklerinde de Zamfir’in melodileri bulunuyor…

Yorum bırakın