MİLLİ SPORCU BERKAY BESLER’E VİZE ENGELİ

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Milli Sporcumuz Berkay Besler Almanya’ da ki yarışa vize alamadığı için gidemedi.

Geçtiğimiz yıl tamamen kendi imkanlarıyla Türkiye’yi dünyanın sayılı “Karting Şampiyonalarından birinde 3.lüğüne taşıyan, 2012 sezonunda da Avrupa’da katıldığı yarışlarda, bu sene yeni geçtiği “Junior” kategorisinde, başarılı sonuçlar elde eden, 13 yaşındaki Milli Karting Sporcumuz Berkay Besler, 15-16-17 Haziran 2012 tarihinde Almanya’da gerçekleştirilen uluslararası “Kart Masters” yarışı’na vize alamadığı için katılamadı.

Almanya’da gerçekleştirilen “Kart Masters “ yarışı’na kendi imkânları ile hazırlanan Berkay Besler, Türkiye’yi temsil etmek üzere 14 Haziran 2012 Perşembe günü, 13:00 uçağı ile Münih’e uçmayı planladı. Vizesi çıkmayınca, akşam saatlerine kadar vizesi çıkar ve yarışlara yetişir ümidi ile havaalanında bekleyen Besler, tüm çaba ve uğraşlara rağmen vizesi işlemi ve bürokrasisi hızlandırılamadığı için Bursa’ya geri dönmek zorunda kaldı. Milli Sporcu, büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Vizesi çıkmadığı için yarışa katılamayan Milli Karting Sporcumuz Berkay Besler, kayıtlı olmasına rağmen bu yarışa gidemediği için yarışa katılmış da başarısız olmuş gibi puanlandığını, ailesinin imkânları ile sağlanan uçak, konaklama ve yarış maliyetinin yandığını, bu durumun kendisini çok üzdüğünü belirtti.

Tulumunda ay-yıldızlı bayrağımız ile Türkiye’yi temsil ettiği halde “Milli Sporcu” olarak maddi ve manevi anlamda hiçbir destek görmediğini ve sene başında verilen sözlerin arkasında durulmadığını belirten genç sporcu, yaşanan bu tip sorunların da başarısının önünü kapadığını, kendisine engel olduğunu sözlerine ekledi.

Not: Sporcu hakkında detaylı bilgilere ve görsellere http://www.berkaybesler.com/ adresinden ulaşabilir, ayrıca gelişmeleri http://www.facebook.com/pages/Berkay-Besler/268766113142573?sk=wall ve https://twitter.com/#!/Berkaybesler adresinden takip edebilirsiniz.

 

Yorum bırakın